Demo Talep
Geri
ERP Nedir? Konektom ERP Neden Özel?

İş dünyasında rekabet avantajı yakalamak ve başarılı olmak için iş akışını kolaylaştıran uygulama ve yöntemleri kullanmak son derece önemli. Bu noktada tedarikten üretime, muhasebeden satışa kadar tüm işlerinizi tek bir platform kullanarak yapmanız; ihtiyacınız olan hıza kavuşmanızı sağlar. Gıda ve ilaç endüstrisi için devrim niteliğinde bir yazılım olan Konektom ERP ile bu hıza kolayca ulaşabilirsiniz. Peki, ERP nedir? Özelleştirilmiş Konektom ERP'nin faydaları nelerdir?

ERP Nedir?

Açılımı kurumsal kaynak planlaması olan ERP; kurum ve şirketlerin tüm departmanlarındaki faaliyetlerinin tek bir kanaldan yürütülüp kontrol edilmesini sağlayan yazılımların genel adıdır. Bu sistemde insan kaynakları süreçlerinden veri yönetimine, planlamadan satın almaya kadar her işlem; ortak veri tabanı üzerindeki tek bir platforma entegre edilir. Tüm sektörlerde uygulanabilen bir yazılım olan ERP, firmaların günlük iş akışlarını kolaylaştırarak sürdürülebilir bir noktaya taşır.

ERP Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kurum ya da şirketin büyüklüğü fark etmeksizin ERP kullanmanın sunduğu bazı avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • ERP; tüm birimler tarafından sisteme işlenen verileri gerçek zamanlı olarak kaydederek sunucuda toplar. Bu sayede gerekli durumlarda ilgili verilere kolaylıkla ulaşılabilir.
  • Kurum ve şirketler faaliyet, muhasebe raporu gibi hazırlanması gereken tüm raporları ERP aracılığıyla hızlıca oluşturabilir.
  • ERP kullanımıyla birlikte departmanlar arası bilgi paylaşımının daha pratik hâle gelmesi, iş gücünün dengelenmesine yardımcı olur.
  • Birimler ERP ile iş süreçlerini eksiksiz biçimde yönetebilirler. Böylece şirketler zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlarken verimlilik de artar.

Konektom ERP Nedir?

Konektom ERP; ilaç ve gıda sektörlerinin mevcut tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek, kapsamlı ve çözüm odaklı, özelleştirilmiş bir yazılım. Sade ve kullanım kolaylığı sunan arayüze sahip Konektom ERP; ilgili sektörlerin üretim, envanter, analiz, satış gibi süreçlerini planlayıp yönetebilmesine yardım eder.

Konektom ERP Özellikleri

Konektom ERP'nin sunduğu özellikleri şöyle detaylandırabiliriz:

Reçete ve Formül Yönetimi: İlgili firmalar, Konektom ERP ile reçete ve formül yönetimi süreçlerini kolaylıkla yönetebilir.

Ürün Maliyeti Yönetimi: Konektom ERP, ilaç ve gıda üretiminde gerekli ham maddelerin belirlenmesi ve tedarik edilmesi gibi işlemlerin maliyet analizini yapar.

Envanter Yönetimi: Yazılım, işletmelerin envanter takibini kolaylaştırır.

Talep Analizi ve Satış Hedefleri: Konektom ERP, müşterilerin taleplerini analiz ederek firmanın geleceğe yönelik planlarını sağlıklı şekilde çıkarabilmesine yardım eder. Bu sayede işletmeler, üretimden tedarik sürecine kadar herhangi bir aksaklık yaşamadan müşteri taleplerini karşılamaya hazır olur.

Konektom ERP Faydaları Nelerdir?

Sektör özelinde geliştirilen Konektom ERP'nin pek çok faydası bulunur. İlaç ve gıda endüstrisinde faaliyet gösteren firmaların Konektom ERP aracılığıyla elde edebileceği bu faydalardan bazıları:

  • İlaç ve gıda sektöründe ürün geliştirme süreçlerinin mevzuatlara uygunluk göstermesi beklenir. Bu sistem de güncel devlet düzenlemelerine paralel şekilde tasarlanıp yayına alınarak ilgili sektörlerin mevzuata uygunluğunu destekler.
  • Konektom ERP; reçete, formül ve ürün maliyeti yönetimi desteği ile içerik formüllerini geliştirmeden formül yönetimine, numune yönetiminden formül maliyetini hesaplamaya kadar ilaç ve gıda endüstri için önemli süreçlerin hatasız ve planlı şekilde yürütülmesine katkı sağlar. Ayrıca yazılım, gerçekçi maliyet analizleri sayesinde üretim maliyetlerinden tasarruf edebilmesine de olanak tanır.
  • Sistem, istikrarlı ve kontrol edilebilir bir üretim süreci sağlayarak firmaların kaliteli odaklı ürün anlayışını sürdürebilmesine yardımcı olur.
  • Yazılım aracılığıyla tüm operasyonel süreçler etkili ve verimli bir şekilde yürütülerek iş hacmi ve çalışan motivasyonunu artırılabilir.
  • Konektom ERP ile stok miktarının, envanter fazlası ya da eksiğinin hızlıca tespit edilmesi gibi envanter yönetimi süreçleri profesyonel şekilde yürütülür.
  • Yazılım, firmaların bilgi güvenliğini sağlayarak reçete ve formül gizliliğini korur.
  • Müşteri talebi ve firma potansiyeli göz önünde bulundurularak üretim süreçlerinde gerekli esneklik sağlanabilir. Ayrıca yazılım sayesinde ham maddeler optimize edilebildiği için israfın önüne geçilerek tasarruf edilebilir.

Sizin de ilaç ya da gıda endüstrisinde faaliyet gösteren bir firmanız varsa iş akışını çok daha sürdürülebilir hâle getirebilmek için Konektom ERP'yi kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece iş süreçlerinizi hızlandırabilir, daha kolay hâle getirebilir ve iş hacminizi genişleterek sektörde öne çıkabilirsiniz. Konektom ERP'yi edinmek için hemen Centra ile iletişime geçebilir, işinizi daha da büyütüp geliştirebilirsiniz.

 

Makaleyi Paylaşın
Benzer İçerikler
Konektom ERP hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için;